Kurs kulinarny – warsztaty nie tylko dla amatorów
Uczestnictwo w kursie kulinarnym to prosta droga do zdobycia nowych umiejętności – przyswojenie sobie tajników różnych receptur i dobrych technik…
Uczestnictwo w kursie kulinarnym to prosta droga do zdobycia nowych umiejętności – przyswojenie sobie tajników różnych receptur i dobrych technik…
Kiszone warzywa są tak głęboko związane z polską kuchnią, że w naszym odczuciu jest to wyłącznie słowiański rarytas, nieczęsto spotykany…
Niepowtarzalny smak białej kwaszonej kapusty jest ważną cząstką polskiej kuchni. Jest ona elementem licznych dań i przeciętny Polak bardzo często…
Mimo, iż jesteśmy przyzwyczajeni do konkretnych kombinacji smaków, nie oznacza to, iż zestawianie ze sobą dań, które pozornie kompletnie się…
Od wieków w polskiej tradycyjnej kuchni korzysta się z kwaszonych warzyw. Od kilku lat jednak często mówi się również o…
Trudno jest uważać, iż barszcz czerwony to zupa typowo świąteczna, którą podajemy najczęściej w trakcie Wigilii czy też ważnych rodzinnych…
Chłodne wieczory umili pyszny i aromatyczny trunek. Dziś na blogu o tym, jak zrobić grzane wino w wersji galicyjskiej oraz…
Dla amatorów domowego wina mamy dobrą wiadomość – ten trunek można przygotowywać w Polsce przez okrągły rok, bo zawsze znajdą…
Cafe frappe to prawdopodobnie najbardziej popularna kawa mrożona na świecie. A wiesz, że powstała przez przypadek? Mimo to przepis na…
Domowe sporządzanie wysokoprocentowych trunków cieszy się coraz większą popularnością. Dla osób, które chcą rozpocząć swoją przygodę w tej dziedzinie, przygotowaliśmy…